Marthe communie – de kaartjes

Hieronder de communiekaartjes die ik maakte voor Marthe. Geen collages, geen wazige randen… gewoon telkens één foto met naam en datum.
Mijn vrouw en ik konden echter totaal niet kiezen welke foto(‘s) we zouden gebruiken. We hebben er 15 over gehouden. Klassieke foto’s (voor de grootouders, 😉 , die willen ongetwijfeld een foto waarop haar gezicht goed te zien is (en liefst waar er niets van haar hoofd gesneden is 😉 )) en ietofwat alternatieve foto’s.
Mijn favoriete foto is zonder twijfel de eerste, mijn vrouw haar favoriete foto de tweede. Ik ben benieuwd wat Marthes klasgenootjes en onze families zullen kiezen.

Naar welk kaartje gaat jullie voorkeur uit?

1.
Marthe

2.
Marthe

3.
Marthe

4.
Marthe

5.
Marthe

6.
Marthe

7.
Marthe

8.
Marthe

9.
Marthe

10.
Marthe

11.
Marthe

12.
Marthe

13.
Marthe

14.
Marthe

15.
Marthe

32 gedachtes over “Marthe communie – de kaartjes

 1. Ik zou gaan voor nr. 4. Daar staat Matrhe mooi op en komt de ballon helemaal tot zijn recht. Het is tenslotte een bijzondere en feestelijke dag. Het licht wat de foto uitstraalt versterkt dit alleen maar. En de tekst staat er mooi in. Deze foto is ook zeer geschikt voor de grootouders, een blije marte, die geheel in beeld staat, zonder dat er iets van haar hoofd afvalt.
  Succes met de keuze en een mooie dag toegewenst.

 2. ’t is een heel sterke reeks die je gemaakt hebt. Welke je dan uiteindelijk kiest is een kwestie van persoonlijke voorkeur want ze staat er hoedanook op voor de eeuwigheid. Over 20 jaar gaat ze hierop terugkijken en blij zijn dat ze zo’n foto’s heeft. Je laat ons dan maar via deze weg weten wat ze er van vindt ….

 3. mijn, of eerder onze (de Madame kijkt ook wel eens mee) fav’s zijn 9, 13 en 14 met een lichte voorkeur naar die met rode ballonnen omdat dat ik dit nog niet eerder gezien heb.
  ik zag toevalling vandaag wat andere communie foto’s en die zagen er zowat het zelfde uit voor alle kinderen (op nieuwsblad.be). ik moest meteen aan de jouwe denken en concluderen dat ik nog veel leren heb tegen dat het tijd wordt voor den onze zijn communiefoto’s 🙂

  de avond foto’s vind ik heel speciaal en zeer zeker mooi gelukt, ookal vind ik soms het gebruik van extra flitslampen wat onnatuurlijk overkomen. ik heb er steeds een dubbel gevoel over: ik vind het een leuk effect en langs de andere kant onnatuurlijk. maar begrijp mij niet verkeerd, ik zou dit ook wel willen kunnen en ik vind ze zeer geslaagd.
  voor de rest zou ik persoonlijk een ander lettertype kiezen. impact werd naar mening iets teveel gebruikt in de 90ties. maar hey, dat is persoonlijk smaak. in princiepe ben ik van het standpunt; les goûts en des couleurs; u weet wel… tis maar omdat je onze mening vroeg.
  nevertheless: rode ballonen, met stip bovenaan de lijst.

 4. Ik zeg 2, 9 en 14 als de alternatieve. 9 en 14 zijn sterk omdat ze vrolijk blijven maar toch zo’n bevreemdend licht hebben. 2 is gewoon keischoon. Die gaat ze later ook tof vinden denk ik. Redelijk tijdloos. Een foto die niet snel verouderd zal zijn.

  Maar de klassieke keuze is ni gemakkelijk. Op foto drie vind ik ze veel (maar dan ook veel) te bleek en lijkt het alsof ze ziek is. Ik denk foto 7. Maar als je echt voor superklassiek wil dan moet je foto 5 nemen. Spreekt mij minder aan, maar ik denk grootouders en zo heel erg…

 5. 3, 6 en 10 voor mij
  sorry Steven, vind de zwarte ballon niet zo mooi op zon feestelijk kaartje.
  heleboel vallen voor mij af omdat de achtergrond te duidelijk meespeelt.
  de blik op #7 is super.. maar die gang er achter…

  • Ik begrijp wat je bedoelt. Veel foto’s werden echter weer genomen in functie van de lay-out van het boek. Foto 7 bv. loopt dan over twee pagina’s. Marthe komt dan integraal op de linkerpagina terwijl de rechterpagina enkel de gang toont. De aandacht gaat dan volledig naar Marthe. Om niet altijd een wit of zwart vlak als achtergrond te hebben laat ik de foto dan rechts in het fotoboek doorlopen. Hmm, ik ben niet echt zeker of mijn uitleg duidelijk is.

   Omdat Marthe zo guitig op de foto staat, hebben we die foto toch geselecteerd voor een kaartje.

 6. Wel handig zo’n overvloed… zelfs als je met je ogen dicht lotje trek doet, heb je altijd een fijn kaartje vast 😉
  Heb ze al een paar maal bekeken, ik zou nummer 3 eruit pikken.

 7. Dat is echt een knappe reeks geworden. Ook is de locatie heel plezant om foto’s te nemen, het strand en de zee, dat is feest! Het geeft zelfs een tikkeltje vakantie-gevoel, hetgeen de beelden een meerwaarde geeft.

 8. wegmetsanne zegt:

  De meeste lectoren zetten hun studenten aan het blokken vlak voor de examens. Maar door die van Engels zit ik achter mijn scherm gekluisterd, om al zijn prachtige foto’s te bekijken.. Ik weet niet of ze daar mee kunnen lachen op Artevelde..
  Nummer 9 vind ik heel mooi, het is een goede combinatie tussen het jollige kind-zijn, vooral de heldere lucht, ballonnen en schaduw vind ik sterk. Alleen jammer dat de zon in haar ogen schijnt.
  De chocofoto is mijn favoriet
  of hoort deze niet meer bij de communiereeks ;)?

 9. Pingback: Poll « GEKIEKT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s