Stokje

Op mijn middelbare school van vroeger was de bijnaam van de toezichter “’t stokske”. Dit was negatief geconnoteerd. Een stokje in de blogwereld heeft positieve connotaties: je werpt iemand een stokje toe als je iemands blog in het licht of de bloemetjes zet op je eigen blog.
Ysabel heeft mij een stokje toegeworpen. Bedankt Ysabel, ik voel me vereerd.

Nu is het mijn beurt. Stokjes voor:
Dieter De Lathauwer, vooral omwille van zijn cinematografische foto’s die me meermaals aan de schilderijen van Edward Hopper doen denken.

René Wouters. De Mondriaan van de blogfotografen. Ik sta er telkens weer van versteld hoe hij op zoveel verschillende manieren met lijnen kan spelen.

Bert Stephani. De vlaamse strobist-guru. Ik heb al veel bijgeleerd via zijn blog. Niet voor niets blog van het jaar geworden.

Laatmaarzo. De enige blog in mijn lijstje die niet gerelateerd is aan fotografie. Je vindt er filosofische beschouwingen waarvan Isabelle, de auteur, zelf zegt “Al wie deze berichten leest, doet het zichzelf aan.” Jullie zijn gewaarschuwd.

Photofacts. Informatieve blog over fotografie. Heel interessant. Al heel wat nuttige links op deze site gevonden.

Mj Smets. Bij veel van haar foto’s moet ik aan de topreeks Six feet under denken. Wie mij kent weet dat dit een enorm compliment is.

Chromasia. Een Engelse fotoblog. Zijn fotobewerkingen zijn spectaculair. Soms overdrijft hij een beetje bij zijn portretten maar zijn landschapfoto’s zijn super. Hij weet vooral de lucht ongelooflijk goed te bewerken.

En de bloemetjes (wellicht tulpen) zijn voor:
Broodje licht van Ruud. Wat ik vooral waardeer in zijn foto’s is zijn humor. Ik zit soms hardop achter mijn computerscherm te lachen als ik Ruuds foto’s bekijk. De titels bij de foto’s zijn eveneens geweldig. Hilarisch soms.
Hij maakt regelmatig IR-foto’s (infra rood), die zijn heel sprookjesachtig en bloedmooi.
Ruud laat af en toe commentaar achter bij mijn foto’s en als hij kritiek uit denk ik telkens ‘miljaar, hij heeft weer gelijk’.

Proficiat en bedankt Ruud!

Advertenties

8 gedachtes over “Stokje

  1. Ik heb vorige week ook zo’n stokje toegeworpen gekregen. Niet makkelijk zo’n keuzes omdat ik zeker 20 blogs kan opsommen die ik erg apprecieer. Vermits een aantal fotobloggers die ik wou nomineren het stokje al één of twee keer gekregen hadden, heb ik mijn nominaties uitgedeeld aan blogs die (op dat moment) nog geen stokje hadden.

  2. *bloos*

    leuk om te horen dat je zo veel plezier beleefd aan mijn dagelijkse fotofrutsels.
    ik pak snel even een vaasje water, want de tulpen zullen wel dorst hebben na 3 dagen. moet ook zeggen dat ik met veel plezier hier regelmatig langs kom. ben benieuwd hoe dat draadloze flitsen je af gaat. nogmaals dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s